Ο Λεωνίδας Φραγγίδης είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογία του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος. Το γνωστικό του αντικείμενο είναι ‘Ανάλυση και Σχεδιασμός στην Ανάπτυξη Λογισμικού Πληροφοριακών Συστημάτων, Επιχειρήσεων και Οργανισμών’. Ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές του σπουδές στο Τμήμα Επιστήμης Ηλεκτρονικών Υπολογιστών (Computer Science Department) του Πανεπιστημίου της Ουαλίας, Σουάνση (University of Wales, Swansea). Στη συνέχεια, έλαβε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στα Συστήματα Επικοινωνίας (MSc. in Communication Systems) από το Τμήμα Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών (Electrical and Electronic Engineering Department) του ίδιου Πανεπιστημίου. Επίσης, είναι κάτοχος και δεύτερου Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στα Χρηματοοικονομικά και Χρηματοοικονομικά Πληροφοριακά Συστήματα (MSc. in Finance and Financial Information Systems) από το τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικών (Department of Accounting & Finance) του Πανεπιστημίου του Γκρήνουιτς (University of Greenwich). Το διδακτορικό του στα Πληροφοριακά Συστήματα το έλαβε από το Τμήμα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Διδάσκει μαθήματα Πληροφορικής όπως Πληροφοριακά Συστήματα, Βάσεις Δεδομένων, Ανάλυση Συστημάτων και Τεχνολογία Λογισμικού, Αρχιτεκτονικής Πληροφοριακών Συστημάτων, Δίκτυα Υπολογιστών και Συστήματα Τηλεκπαίδευσης σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο. Συμμετέχει στη διδασκαλία μαθημάτων στα Π.Μ.Σ. του Δι.Πα.Ε. ‘Πληροφοριακά Συστήματα’, ‘Ψηφιακό Μάρκετινγκ’, ‘Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων  για Στελέχη’, ‘Εφαρμοσμένη Πληροφορική’, ‘Διδακτική των Επιστημών και Σύγχρονες Τεχνολογίες’ και του Δ.Π.Θ. ‘Διοίκηση Καινοτομίας, Τεχνολογίας και Επιχειρήσεων’.

Κατέχει επαγγελματική εμπειρία ως Πληροφορικός και έχει συμμετάσχει σε πλήθος έργων που σχετίζονται με την ανάλυση, τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη Πληροφοριακών Συστημάτων από το 2003. Ενδεικτικά αναφέρονται, «Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας – ΜΟΔΙΠ του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης», «Ανάπτυξη ψηφιακών μαθημάτων, υποστήριξη ιδρυματικής πλατφόρμας και άλλες δράσεις» της πράξης με τίτλο «Ανοικτά ακαδημαϊκά μαθήματα», «ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ ΙΙΙ – Ενίσχυση Ερευνητικών Ομάδων», «Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας – Μ.Κ.Ε.», «Διεύρυνση Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ίδρυση νέου Τμήματος», «Ενίσχυση Σπουδών Πληροφορικής», «ΑΓΡΟ4+: Ολιστική προσέγγιση στη Γεωργία 4.0 για νέους αγρότες».

Τα επιστημονικά άρθρα του έχουν δημοσιευθεί σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και σε πρακτικά διεθνών συνεδρίων με κριτές. Είναι κριτής στα επιστημονικά περιοδικά International Journal of Medical Informatics, Applied Clinical Informatics,  IEEE Access, Journal of Information Science. Τα τρέχοντα ερευνητικά ενδιαφέροντα του βρίσκονται στα πεδία της ενοποίησης και της διαλειτουργικότητας Πληροφοριακών Συστημάτων τόσο στον τομέα της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (e-Government) όσο και στον τομέα Υγείας με την Ολοκλήρωσης του Ηλεκτρονικού Φακέλου Υγείας (EHR).