Σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 126477/Ε3/ 07-10-2021 εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ (http://iep.edu.gr/el/deltia-typou-genika/10 – Έναρξη επιμόρφωσης Συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου και εκπαιδευτικών ΠΕ06 & ΠΕ60) επισημαίνουμε τα εξής:

.. οι εκπαιδευτικοί ΠΕ06 που τοποθετούνται για πρώτη φορά στο Νηπιαγωγείο δεν ξεκινούν δραστηριότητες στην αγγλική γλώσσα πριν την έναρξη της επιμόρφωσής τους, αλλά παρακολουθούν το πρόγραμμα της τάξης κατά τις διδακτικές ώρες που έχουν αναλάβει, με σκοπό την απαιτούμενη σταδιακή εξοικείωση των μαθητών και μαθητριών αλλά και των ίδιων με το πρόγραμμα του Νηπιαγωγείου. Οι εκπαιδευτικοί ΠΕ06 θα ξεκινήσουν την εφαρμογή των δραστηριοτήτων μετά την ολοκλήρωση των δύο πρώτων ενοτήτων επιμόρφωσης και αφού συμβουλευτούν το ενδεικτικό εκπαιδευτικό υλικό που θα υπάρχει διαθέσιμο στην Εκπαιδευτική Πύλη του ΕΑΝ (ean.auth.gr), ώστε να αναπτύξουν διδακτικά σενάρια, σε συνεργασία με τον/τη Νηπιαγωγό. Σε καμία περίπτωσηδεν μπορεί να διατεθεί ή να χρησιμοποιηθεί εκπαιδευτικό υλικό στην αγγλική γλώσσα (εγχειρίδια κ.λπ.) πέραν του παραπάνω υλικού.

Κατά τη διάρκεια της περιόδου αυτής, οι εκπαιδευτικοί ΠΕ06 θα βρίσκονται σε συνεργασία με την Διεύθυνση του Νηπιαγωγείου και τις/τους νηπιαγωγούς ώστε α) να μελετήσουν τον προγραμματισμό του Νηπιαγωγείου και της τάξης, β) να εξοικειωθούν με τα διαθέσιμα μέσα και υλικά του Νηπιαγωγείου, γ) να παρατηρήσουν την εκπαιδευτική διαδικασία εκπαιδευτική διαδικασία στην τάξη και δ) να γνωρίσουν τις οικογένειες των μαθητών και μαθητριών. Σκοπός της προπαρασκευαστικής αυτής φάσης είναι να εξοικειωθούν με το κλίμα και το πρόγραμμα του Νηπιαγωγείου, να γνωρίσουν τους μαθητές και τις μαθήτριες και να εδραιώσουν τη συνεργασία με τον/τη νηπιαγωγό. Σε αυτό το διάστημα οι εκπαιδευτικοί αναμένεται επίσης να συνεργαστούν για το σχεδιασμό και την οργάνωση των δημιουργικών δραστηριοτήτων στα αγγλικά αναπτύσσοντας εκπαιδευτικά σενάρια, ώστε να είναι έτοιμοι, όταν θα ξεκινήσουν οι δραστηριότητες στα αγγλικά.