ΤίτλοςΣύντομη περιγραφή
Simon saysΕμείς ή ένα παιδί είναι ο “Simon”. Τα υπόλοιπα παιδιά μαζεύονται γύρω από τον “Simon”, ο οποίος δίνει οδηγίες λέγοντας “Simon says…” και ζητώντας από τα παιδιά να εκτελέσουν μια κίνηση. Για παράδειγμα, “Simon says touch your nose”, “Simon says bark like a dog”. Το κάθε παιδί πρέπει να κάνει την αντίστοιχη κάθε φορά κίνηση. Αν ο Simon παραλείψει τη φράση “Simon says” προτού δώσει μια οδηγία, όποιο παιδί εκτελέσει την κίνηση βγαίνει εκτός παιχνιδιού.
Follow the LeaderΕμείς ή ένα παιδί είναι ο “Αρχηγός”, που κινείται ελεύθερα στον χώρο κάνοντας οποιαδήποτε κίνηση επιθυμεί, συνδυάζοντάς τη με μια λέξη/φράση στα αγγλικά (π.χ. μπορεί να πηδάει και να λέει τη φράση “Let’s jump!”). Τα υπόλοιπα παιδιά ακολουθούν, αντιγράφοντας τις κινήσεις και την αγγλική φράση/λέξη του “Αρχηγού”. Το παιχνίδι μπορεί να γίνει ενώ τα παιδιά κάθονται στο πάτωμα ή περιμένουν σε μία σειρά, αλλά είναι πιο διασκεδαστικό όταν ο “Αρχηγός” μπορεί να μετακινείται στον χώρο.
The Telephone GameΤα παιδιά κάθονται σε κύκλο ή στέκονται σε μια γραμμή. Εμείς ή ένα παιδί σκέφτεται μια μικρή φράση/λέξη στα αγγλικά και την ψιθυρίζει στο αυτί του επόμενου. Το μήνυμα πρέπει στη συνέχεια να περάσει από το ένα παιδί στο άλλο  χωρίς να παραποιηθεί. Το τελευταίο παιδί φωνάζει το μήνυμα και το πρώτο παιδί επιβεβαιώνει αν το μήνυμα είναι σωστό.
I Spy with My Little EyeΕπιλέγουμε ένα αντικείμενο στον χώρο και πρέπει να το περιγράψουμε για να το μαντέψουν οι άλλοι. Παράδειγμα: “Ι spy with my little eye something red”. Αργότερα, ο/η “κατάσκοπος” μπορεί να είναι ένα παιδί της τάξης.
Categories GameΕπιλέγουμε μια κατηγορία (π.χ. Shopping list) και ζητάμε από κάθε παιδί, όταν έρχεται η σειρά του, να προσθέσει μια αγγλική λέξη (π.χ. tomato, apples, κλπ.) στη λίστα που ταιριάζει στην κατηγορία. Τα παιδιά δεν πρέπει να επαναλάβουν μια λέξη που έχει ήδη προστεθεί στη λίστα.
Musical ChairsΤοποθετούμε τις καρέκλες σε κύκλο, μία λιγότερη από τον αριθμό των παιδιών στο παιχνίδι και, στη συνέχεια, παίζουμε μουσική καθώς τα παιδιά περπατούν γύρω από τον κύκλο. Κάθε φορά που η μουσική σταματά, και λέμε τη φράση “Find your seat!”*,  τα παιδιά πρέπει να καθίσουν σε μια καρέκλα. Τα παιδιά που δεν έχουν καρέκλα βγαίνουν έξω. Στη συνέχεια, αφαιρούμε μια καρέκλα και το παιχνίδι συνεχίζεται.
*Η φράση μπορεί να είναι διαφορετική ή μπορεί να είναι και μία λέξη στα αγγλικά, αναλόγως με το τι έχουμε συμφωνήσει με τα παιδιά.
Freeze DanceΠαίζουμε ένα αγαπημένο αγγλικό τραγούδι. Τα παιδιά πρέπει να «παγώνουν» όταν η μουσική σταματά και λέμε τη φράση “Everyone freeze!”. Στο παιχνίδι, μπορεί να χρησιμοποιηθεί μια ποικιλία μουσικών στυλ και ρυθμών, ενθαρρύνοντας διαφορετικούς τύπους χορού και κίνησης. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το smartphone μας και ένα ηχείο bluetooth, ώστε να μπορούμε να διακόψουμε τη μουσική χωρίς να χάνουμε την προσοχή μας από τα παιδιά.
Please Mr. CrocodileΈνα παιδί επιλέγεται να είναι ο «Mr. Crocodile». Όλα τα παιδιά στέκονται δίπλα δίπλα στη μία πλευρά της αυλής ή της αίθουσας, κοιτώντας προς την αντίθετη πλευρά. Ο Mr. Crocodile στέκεται στη μέση της αυλής ή της αίθουσας. Οι παίκτες φωνάζουν: “Please Mr. Crocodile may we cross the river? If not, why not, what’s your favourite colour?”. Ο Mr Crocodile φωνάζει ένα όνομα ενός χρώματος (π.χ. blue) και οποιοδήποτε από τα παιδιά  φοράει αυτό το χρώμα μπορεί να περάσει στην άλλη πλευρά της αυλής/αίθουσας. Μόλις τα παιδιά βρεθούν στην άλλη πλευρά του χώρου, τα παιδιά που δεν φορούν το επιλεγμένο χρώμα προσπαθούν να τρέξουν στην άλλη πλευρά της αυλής/αίθουσας χωρίς να τους πιάσει ο Mr. Crocodile. Το παιδί που πιάνεται γίνεται ο επόμενος Mr. Crocodile και το παιχνίδι ξεκινά ξανά.
Story Time ClapΕπιλέγουμε να διηγηθούμε μια ιστορία ή να διαβάσουμε ένα βιβλίο. Στη συνέχεια, κάθε φορά που λέμε μια συγκεκριμένη αγγλική λέξη ή φράση κατά τη διάρκεια της ιστορίας, τα παιδιά πρέπει να χειροκροτούν κάθε φορά που την ακούνε.